Europese Commissie onderzoekt verkoop papierfabriek

© L1
De Europese Commissie onderzoekt de verkoop van Marsna Paper. Er wordt gekeken of bij de verkoop door de provincie aan de eigenaar sprake is geweest van ongeoorloofde staatssteun.
Dat is gebeurd naar aanleiding van een klacht die bij de Europese Commissie is ingediend, zo meldt het provinciebestuur aan het Limburgs Parlement.

1 euro

De provincie had sinds 2009 de grond en de gebouwen van de papierfabriek in Meerssen in bezit. Eind juni gaf het Limburgs Parlement groen licht voor de verkoop van het complex voor het symbolische bedrag van 1 euro.

4,3 miljoen euro

Ook draagt de provincie 4,3 miljoen euro bij aan het wegwerken van achterstallig onderhoud en verbetering van de brandveiligheid. Het bedrijf zelf steekt daar 6 miljoen in.
50 werknemers
Het provinciebestuur koos voor deze constructie omdat de papierfabriek failliet zou gaan als ze dat allemaal zelf had moeten betalen. Dan zouden ruim 50 werknemers op straat komen te staan. Toch stemde een aantal partijen met een knoop in de maag in met de verkoop. Er werd ook gevraagd om nog eens door een extern deskundige te laten bekijken of er toch geen sprake is van onterechte staatssteun.

Lees ook: Papierfabriek voor symbolisch bedrag van één euro verkocht

Ingediende klacht

Die deskundige heeft nu geconcludeerd dat dat niet het geval is. Dat is ook overgebracht aan de Europese Commissie naar aanleiding van de bij haar ingediende klacht, aldus het provinciebestuur.
Alle stukken kunnen door het Limburgs Parlement onder geheimhouding vertrouwelijk worden ingezien. Van wie de klacht bij ‘Brussel’ afkomstig is, wil het provinciebestuur niet openbaar maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!