Directeur VVV: Horrorscenario voor Valkenburgs hotel

© MGL/Arnaud Nilwik
Anya Niewierra, directeur van de VVV Zuid-Limburg, noemt de loverboyzaak in Valkenburg het ultieme 'horrorscenario' voor hotel Botterweck in Valkenburg.
In dat hotel had een 16-jarig meisje uit Heerlen betaalde seks met zeker vijftig mannen.

Horrorscenario

Volgens Niewierra is de loverboyzaak voor het hotel in Valkenburg een ramp. Ze noemt het een 'horrorscenario' omdat het bedrijf via zoekmachines als Google en op sociale media nog lang herinnerd zal worden aan dit incident. "We leven in een 2.0 samenleving. Een hotelbedrijf leeft op basis van zijn reviews. En Nederlanders oordelen nu eenmaal snel. Het is daar gebeurd, dus de plek zal ook wel slecht zijn", zei Niewierra in het L1-programma AvondGasten.

Voorstellingsvermogen te boven

Niewierra vertrouwt erop dat de eigenaren van niets wisten. "Hadden ze het geweten dan hadden de eigenaren als eerste ingegrepen. Je kunt het je niet permiteren. Bovendien: als iemand in de herfstvakantie een kamer boekt, verwacht je zoiets niet. Dit gaat het voorstellingsvermogen te boven."

Hype naar hype

Voor het imago van Valkenburg zelf vreest Niewierra minder. "De gemiddelde Nederlander snapt heus wel dat dit overal had kunnen gebeuren. We gaan in Nederland ook van hype naar hype. De slachtoffers vergeten dit niet, maar andere mensen zijn dit over een paar weken weer vergeten. De plaats Valkenburg herstelt zich wel, verwacht ik."
Lees de eerdere berichtgeving over de zaak rond de Valkenburgse loverboy.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!