Ruim 150 boetes uitgedeeld tijdens controle op A67

© Riël Linssen / L1
Politieteams uit Limburg en Noord-Brabant hebben woensdag in totaal 156 bekeuringen uitgedeeld tijdens de estafettecontrole op de A67. In Limburg werden in totaal 43 bekeuringen uitgedeeld.
De meerderheid van de bekeuringen was voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. De focus van de actie lag ook op bellen en appen achter het stuur, omdat het afgelopen jaar ongeveer 800 van de 1000 bekeuringen zijn uitgedeeld voor het gebruik van mobiele telefoon.

Succes

De politie vindt de actie geslaagd, maar maakt zich ook zorgen. "Het aantal bekeuringen is een mooie score, maar het baart ons ook zorgen dat we zoveel bekeuringen hebben moeten uitdelen voor het gebruik van de mobiele telefoons", aldus Wim Coenen, woordvoerder politie Limburg.

EDWARD

De estafettecontrole stond in het teken van European Day Without a Road Death (EDWARD) dat op 19 september gehouden wordt. Tijdens de actie werken Rijkswaterstaat en de provincies Noord-Brabant en Limburg samen.

'Niet de laatste'

Coenen zegt dat het zeker niet de laatste estafettecontrole is. Dit jaar komen er nog twee van dit soort acties aan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!