1Lunch: Brandende auto vermoedelijk gebruikt bij ramkraak

© Track '88
* Bestuurder rijdt tegen boom lang A79 en overlijdt ter plekke* 'Mensen, stop met het vernielen van dassenburchten!'* Stem nu op een van de vijf kanshebbers terraswedstrijd

Goed begin van het jaar voor DSM

Speciaalchemiebedrijf DSM is het jaar goed begonnen. Alle onderdelen van de Heerlense multinational boekten goede cijfers. Het bedrijf verkocht meer ingrediënten voor voeding en meer materialen, en kreeg daar ook nog eens een hogere prijs voor. Lees hier meer.
Dodelijk ongeval A79
Een 26-jarige man uit Meerssen is vanochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A79. De auto van het slachtoffer raakte tijdens een inhaalmanoeuvre met de linker wielen in de middenberm van de weg. De bestuurder heeft, zo vermoedt de politie, vervolgens tegenstuur gegeven en verloor daardoor de macht over het stuur. Lees hier meer.
© Rob Gaastra
Vernielen dassenburchten moet stoppen
Stop met het vernielen van dassenburchten! Dat roept de Limburgse politie mensen op. De das is een beschermde diersoort, maar de afgelopen maanden zijn enkele tientallen ondergrondse woningen van de beesten vernield of beschadigd. Zo werden enkele burchten volgestort met gier of sloopafval. Lees hier meer.
Ramkraak en brandende auto
In het holst van de nacht kwamen inbrekers het Jeans Centre aan de Raadhuisstraat in Geleen binnen door met een auto de pui van de zaak te rammen. In dezelfde nacht moest de brandweer uitrukken voor een brandende Opel Astra in Groot Genhout. Het gaat vermoedelijk om dezelfde auto als de ramkrakers hebben gebruikt. Lees hier meer.
© Track '88

Finale stemronde beste terras van Limburg

Nu de vijf kandidaten voor de uitverkiezing van het beste, mooiste of origineelste terras van de provincie bekend zijn, kan deze week gestemd worden op één van de kanshebbers. Het Limburgse terras met de meeste stemmen zal zondag worden bekendgemaakt. Bekijk hier welke terrassen kans maken op de winst.