Ontsnapping tbs'er op het nippertje voorkomen

© ANP
Een patiënt is maandagmiddag erg ver gekomen bij een ontsnappingspoging uit tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum.
Het lukte de man om meerdere deuren te passeren en zo bij de receptie te komen. Pas daar werd zijn vluchtpoging opgemerkt en kon hij alsnog worden tegengehouden.

Open geduwd

Patiënt Wesley wist zover te komen door achter een medewerker aan te lopen, zo vertelt hij zelf tegen 1Limburg. "Vlak voordat de deur in het slot viel, duwde ik hem weer open", zegt Wesley. "En daarna ben ik gewoon verder gelopen. Bij de volgende deur deed ik hetzelfde." Pas toen hij bijna bij de buitendeur was, werd hij betrapt. Na een gesprek met zijn behandelaars is hij vervolgens teruggebracht naar zijn afdeling.

Coffeeshop

"De beveiliging in De Rooyse Wissel is gewoon niet goed en dat heb ik hiermee aangetoond", zo zegt Wesley. Hij zegt dat hij hier aandacht voor wil en dat hij daarom contact zoekt met deze redactie. Toch was het hem niet te doen om het aantonen van een lek in de beveiliging. Hij was van plan om er écht vandoor te gaan. "Eerst even naar de coffeeshop, daarna richting familie en onderduiken. Ik wil weg hier."

Mishandelingen

Wesley zit naar eigen zeggen 3,5 jaar in de kliniek in Oostrum. Daarvoor verbleef hij al een kleine zeven jaar in andere klinieken en zat hij in de gevangenis. "Ik ben veroordeeld voor twee zware mishandelingen", zegt hij over de reden van zijn straf.

Consequenties

Omdat hij zich onlangs agressief gedroeg in de kliniek mag hij komende maanden niet met verlof. Mogelijk komen daar door zijn ontsnappingspoging nog extra maatregelen bovenop. "We bekijken nu wat de consequenties voor deze man zijn", aldus de woordvoerder.

De tbs-kliniek kwam de laatste tijd vaker in het nieuws vanwege ontsnappingen van patiënten en na de mishandeling en aanranding van medewerkers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!