VGZ: meeste huisartsen Noord-Limburg tekenen zorgcontract

© L1
Het conflict tussen VGZ en een grote groep huisartsen lijkt bijna ten einde. Volgens de zorgverzekeraar zijn er nog zestien huisartsen die het contract voor 2015 niet getekend hebben.
VGZ stuurde afgelopen week een brief naar alle huisartsen in de regio’s waar de verzekeraar het grootst is.

Extra vergoedingen
In de brief stelt VGZ tegemoetkomingen te zullen doen. Zo kunnen huisartsen rekenen op extra vergoedingen als zij overstappen naar door VGZ-erkende laboratoria en als zij bovengemiddeld vaak een bijzondere ingreep verrichten. Ook wordt het voorschrift dat huisartsen - mits mogelijk - zoveel mogelijk goedkopere medicatie dienen voor te schrijven niet strak gehandhaafd.

Alsnog tekenen
Volgens VGZ heeft de brief veel huisartsen doen besluiten alsnog te tekenen. Met name in Noord-Limburg en Noord-Holland was er groot verzet tegen het contract. Nu zijn er in deze regio’s respectievelijk 16 en 15 huisartsen die nog niet getekend hebben.

Bezwaren
Toch zijn niet alle huisartsen overtuigd na het lezen van de brief, zo laat huisarts Patrick Albert uit Reuver weten. De brief heeft volgens hem onvoldoende van zijn bezwaren weggenomen. Zo wil hij zelf kunnen kiezen welk laboratorium hij gebruikt voor bloed- en urineonderzoek en noemt hij de bonussen voor artsen die patiënten overzetten op goedkopere medicatie onverantwoord.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!