Technische staf VVV-Venlo nu ook stamceldonor

VVV-trainer Maurice Steijn. © Jack Kochanowski
In navolging van speler Lennart Thy hebben de leden van de technische staf van VVV-Venlo besloten om zich te registreren als stamceldonor.
Trainer Maurice Steijn maakte dat bekend tijdens de persconferentie waarin Thy voor het eerst sprak over zijn stamceldonatie.

Aanmeldingen

"Wij hebben als staf ook veel gepraat over dit thema en besloten om ons allemaal aan te melden als stamceldonor. Dat geldt overigens niet voor de stafleden die ouder dan 50 jaar zijn, want die mogen wettelijk geen donor meer zijn", licht Steijn toe. "Hopelijk kunnen we op deze manier nog meer mensen uit de voetballerij bewegen om zich hiervoor in te zetten."

Vrij

De oefenmeester heeft geen moment getwijfeld of hij zijn speler Lennart Thy wel vrijaf moest geven. "Toen Lennart met het verhaal naar me toe kwam, heb ik hem gevraagd wat hij zelf wilde. Zo'n match is heel bijzonder en hij wilde graag doneren. Toen heb ik ook gelijk toestemming gegeven om anderhalve week afwezig te zijn. Een mensenleven redden is natuurlijk veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd. We hebben dit traject in stilte voorbereid. De rest van de staf en de spelers zijn pas ingelicht nadat Thy vertrokken was naar het Duitse ziekenhuis."