Medewerkers ziekenhuis Maastricht voeren actie

© Erwin Minkenberg
Medewerkers van Maastricht UMC+ voeren dinsdag actie om hun onvrede te uiten over het uitblijven van een goede cao.
Dit doen de medewerkers tijdens een grote personeelsbijeenkomst, georganiseerd door onder andere FNV Zorg & Welzijn. Volgens de vakbonden is het personeelstekort zo hoog dat werknemers het werk, zowel fysiek als mentaal, niet meer aankunnen.
Het ziekenhuis laat weten dat ondanks de actie de spreekuren gewoon doorgaan en dat de patiënten er voor nu weinig van zullen merken.

Vacatures

Een ander punt waar de medewerkers aandacht voor vragen zijn de openstaande vacatures die niet worden ingevuld. Hierdoor draaien veel werknemers overuren. "Dit is eerder normaal dan uitzonderlijk geworden", laten de medewerkers weten.

Hoge werkdruk

"De werknemers zetten zich ondanks de aanhoudende werkdruk al jaren met hart en ziel in voor een goede patiëntenzorg, maar de werkgevers lijken dat niet te waarderen. Daarom eisen ze nu een fatsoenlijke loonsverhoging, concrete afspraken over de aanpak van de hoge werkdruk en een goede generatieregeling, want er moet veel meer jonger personeel bijkomen", zegt Wilma Peters, bestuurder FNV Zorg & Welzijn.
Ook in de andere UMC’s worden stiptheidsacties en korte werkonderbrekingen door werknemers en FNV Zorg & Welzijn georganiseerd. Zo zijn er in het LUMC (Leiden) maandag stiptheidsacties en volgen de collega’s in Utrecht dinsdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!