1Lunch: Gebouw flink beschadigd na explosie

© L1
* Raadsleden maken afspraken over social media* Zijn Limburgers het beste in autorijden?* Gebouw in Ell flink beschadigd na plofkraak
Afspraken over social media
Raadsleden in Maastricht mogen elkaar niet meer persoonlijk aanvallen, ook niet op social media. Dat staat in de nieuwe gedragscode die afgelopen weekend is opgesteld. Gouverneur Theo Bovens is razend enthousiast over de nieuwe regels. "Politici zijn een voorbeeld voor de samenleving. Dit gaat over je gedrag, over respect, beleefdheid en fatsoen." Lees hier meer.
Veel schade door plofkraak
De plofkraak op een geldautomaat in Ell heeft vannacht voor veel schade gezorgd. De explosie tastte het gemeenschapsgebouw flink aan. De muur wordt op dit moment gerepareerd. Ook wordt er nog onderzoek gedaan. Het is nog niet duidelijk of de daders iets hebben buitgemaakt. Lees hier meer.

Hoogste slagingspercentage

Afrijden voor het rijbewijs kun je het beste in Limburg doen. In onze provincie ligt het slagingspercentage bij de eerste keer afrijden namelijk het hoogst. Dat blijkt uit cijfers van het CBR. Alle zes de Limburgse plaatsen waar kan worden afgereden staan in de landelijke top acht, met Sittard-Geleen als absolute winnaar. Lees hier meer.
Flinke vertraging door ongeluk
Reizigers tussen Heerlen en Sittard zijn de week met flinke vertraging begonnen. Vanwege een ongeluk waarbij een vrouw door een trein werd aangereden, reden er namelijk een tijd lang geen treinen. Het slachtoffer raakte gewond aan haar hoofd. De ernst van haar verwondingen is nog niet bekend. Inmiddels rijden de treinen weer. Lees hier meer.
© Manuel den Braber
Al 400 babyfoto's
Ken jij de schattigste baby van Limburg? Net als vorig jaar zijn wij op zoek naar de leukste baby van de provincie. 1Limburg maakt een overzicht van Limburgse baby's die in 2016 werden geboren. Ouders, grootouders, familie en vrienden kunnen nog tot 6 april gratis een foto uploaden van hun favoriete kleintje in ons fotoalbum. Inmiddels staan er al zo'n 400 baby's in. Benieuwd hoe je een foto kunt uploaden? Dat lees je hier.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.