Kampbewoners Voerendaal moeten chalets opnieuw weghalen

© L1
De twee woonwagenbewoners van het kamp in Voerendaal krijgen vier weken de tijd om hun chalets weg te halen van hun eigen terrein.
Dat heeft de gemeente besloten.

Bedrijventerrein

De twee broers Ronnie en René moesten hun chalets op het woonwagenkamp op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande al eerder verplaatsen omdat ze maandenlang geen huur hadden betaald. Ze verplaatsten de woonwagens toen van gemeentegrond naar hun eigen grond.
Een verhuizing zal wel lastig worden. Het duo mag niet zomaar het terrein betreden. De gemeente heeft dit namelijk voor zes maanden gesloten omdat er een kilo drugs is gevonden.

Dwars

Volgens de advocaat van de broers, Luuk Dacier, lijkt het erop dat de gemeente dwars ligt bij de plannen van de broers om te verhuizen. "Als mijn cliënten verzoeken om buiten de kaders te kijken naar een oplossing, reageert de gemeente daarop dat zij dat niet willen. Daardoor denken de broers dat ze in Voerendaal niet meer welkom zijn."

Bezwaar

De broers maken bezwaar tegen de korte tijd waarin de gemeente wil dat zij gaan verhuizen. Volgens hen is het namelijk te kort dag om een vervangende plek te vinden om de woonwagens neer te zetten. De broers vinden dat de chalets gewoon op het bedrijventerrein mogen staan.
Lees hier alles over het woonwagenkamp in Voerendaal.