Organisatie Solar tevreden over verloop festival

© Wendy Vluggen
De organisatie van het Solarfestival in Roermond verwacht dat er dit jaar minder klachten zijn van omwonenden over geluidsoverlast.
Volgens organisator Dennis Behlau is er alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken. "We lossen preventief heel veel op en hebben veel contact met de buren. Daarnaast wordt er ook gehandhaafd."

Rechter

Omwonenden klagen al jaren over de geluidsoverlast op het festival. Het conflict werd al meerdere keren voor de rechter uitgevochten. De rechtbank in Roermond oordeelde vorige maand nog dat het festival mocht doorgaan.

Volgens de rechter heeft de Solar-organisatie in overleg met de gemeente voldoende maatregelen genomen om het risico op geluidsoverlast te beperken. De klachten van omwonenden gingen vooral over de nachtprogrammering op de camping van het festival.

Lees ook: Watergevecht op Solar: ook Giel Beelen spettert mee

Succes

De maatregelen lijken succes te hebben. "Op vrijdag hebben we weinig tot geen klachten gehad over de campingprogrammering", aldus Dennis Behlau. "Ik heb net nog een buurman gesproken en ik kreeg twee duimpjes omhoog, dus het ziet er naar uit dat zij ook content zijn nu."