1Lunch: Seksschandaal schokt Defensie

© iStock
* Studenten gaan minder vaak op kamers in Maastricht* Politie grijpt met getrokken wapens in tijdens verkeersruzie* Geert Wilders ging met pruik en snor naar Tweede Kamer

Moeder en zoon van 'wiettaxi' Heerlen opgepakt

Opmerkelijk nieuws. De politie heeft woensdag een 34-jarige Kerkradenaar en zijn moeder (56) opgepakt, omdat zij softdrugs verkochten en transporteerden in een zogenaamde 'wiettaxi'. Het duo werd op de Zeskant in Heerlen gearresteerd. De man zou als bezorger fungeren, terwijl zijn moeder als chauffeur van de wietwagen diende. Lees hier meer.

Studenten gaan minder vaak op kamers in Maastricht

Het lijkt erop dat studenten steeds vaker thuis blijven wonen. Het aantal studenten dat in Maastricht op kamers woont, is in een jaar tijd met zo'n 15 procent afgenomen. De provinciehoofdstad telde eind vorig jaar ruim 9.500 uitwonende hbo- en wo-studenten; zo'n 1.500 minder dan een jaar eerder. Lees hier meer.
© iStock

Politie grijpt met getrokken wapens in tijdens verkeersruzie

De politie moest woensdag ingrijpen tijdens een verkeersruzie in Venray. Een automobilist bedreigde bij het conflict een medeweggebruiker met een nepvuurwapen. Omdat de agenten niet wisten of het om een echt pistool ging, benaderden ze de auto met getrokken vuurwapens. Lees hier meer.
Seksschandaal bij Defensie
Onrust bij Defensie. Een vrouwelijke militair zou vorig jaar seksueel zijn misbruikt op de kazerne in Vredepeel, meldt De Telegraaf vanochtend. De dame belandde na een feestje in bed met haar collega, omdat ze geen toegang had tot haar eigen slaapverblijf. Volgens justitie werd ze misbruikt, terwijl twee collega’s beelden maakten. Lees hier meer.
Wilders met pruik en plaksnor naar werk
Geert Wilders heeft zich lange tijd moeten vermommen om naar zijn werk te gaan. Dit deed hij met een pruik en plaksnor. Dat onthult de Venlose PVV-leider in een documentaire op tv-zender Viceland. "In het begin dachten mensen: wat is dit? Ik ging naar het parlement voor een debat en mijn hele bovenlip was rood omdat ik de snor op moest." Lees hier meer.