MVV wil relschoppers samen met Roda aanpakken

© 1Limburg
MVV-voorzitter Bert Kersten wil met Roda JC samenwerken om de relschoppers van donderdagavond aan te pakken.
"Dat betekent alle camerabeelden, foto's en films verzamelen om zo samen op te trekken en die mannen kei- en keihard aan te pakken", zegt voorzitter Kersten tegen L1.

Stelletje idioten

"Het is jammer dat zo'n geweldige sfeer, zo'n mooie, sportieve wedstrijd op het veld wordt verziekt door zo'n stelletje idioten aan beide kanten. Ik denk dat dit echt tijd vraagt om de mannen die dit doen goed in beeld te brengen."
Audio: Bert Kersten wil samenwerken met Roda om relschoppers te pakken (26 mei 2017)

MVV-relschoppers

Tijdens de play-off wedstrijd van donderdagavond tussen MVV en Roda JC betraden verschillende MVV-relschoppers het veld. Ze gooiden met spullen naar het supportersvak van Roda JC en bekogelden spelers van de Kerkraadse club. Volgens voorzitter Bert Kersten zijn er genoeg beelden om op te sporen wie verantwoordelijk is voor alle onrust.

Camerasysteem

"We hebben een uitstekend camerasysteem", zegt Kersten. "Wie er op het veld bij is, krijgt een forse boete. En er gaan hele lange stadionverboden komen. Want dit soort lieden wil ik niet in mijn club hebben."

ME-busje

Ook de relschoppers die werden afgevoerd door de politie veroorzaakten veel overlast. "Ik hoorde dat één van de mannen die afgevoerd werd zei: "Dan steken ze nog snel de banden van een ME-busje kapot zodat het busje niet kan rijden", vertelt de voorzitter geëmotioneerd. "Dan zie je dus dat het mensen aan beide kanten zijn die helemaal geen interesse in voetbal hebben, maar alleen maar komen om rommel te veroorzaken."
Er werd nog sportief gezongen: 'We willen voetballen, we willen voetballen'. Dat zijn de mensen die ik in mijn club wil hebben en niet dat stelletje malloten dat elkaar daar wat zaten te bekogelen."