Half jaar cel geëist voor dodelijk ongeval Heerlen

Heerlenaar Dion J. (23) moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt een half jaar de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Zandweg in Heerlen in maart 2012.
Het OM wil bovendien dat zijn rijbevoegdheid voor vier jaar ingetrokken wordt. Deze eis werd dinsdag uitgesproken in de rechtbank in Maastricht.

Dodelijk ongeval

Bij het ongeval kwam de 19-jarige Heerlenaar Janno Schepers om het leven. Hij zat als passagier in de auto van J. Twee andere inzittenden raakten zwaargewond. Ze zullen niet meer helemaal herstellen.

Schuld

"Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut en een Oostenrijkse expert is gebleken dat de verdachte tussen de 94 en 136 kilometer per uur reed. Op de plek is 50 toegestaan. Het was donker, er is geen straatverlichting, de weg loop door het bos, is bochtig en glooiend."
Volgens officier van justitie Maria Hendriks is grove schuld en zeer onvoorzichtig rijden bewezen. Ze verwijt de verdachte verder dat die nooit contact opnam met nabestaanden of gewonden.

Niet bewust

Raadsman Luc Bien bestrijdt de berekeningen over de snelheid niet. "Het valt niet onder woorden te brengen hoeveel leed is berokkend. Maar van zeer onvoorzichtig rijden is in mijn ogen geen sprake. Mijn cliënt zocht niet bewust de grenzen op", zegt hij.
"Een onvoorwaardelijke celstraf gaat te ver, net als vier jaar rijontzegging. Ik verzoek dan ook om een grotendeels onvoorwaardelijke straf. J. heeft net een baan gevonden en zou die anders kwijtraken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!