'Europese Plukze-wet weer stap dichterbij'

© EVP
Een Europese Plukze-wet is weer een stap dichterbij gekomen. Met de Europese richtlijn kunnen politie en justitie criminelen over de grens naast een berechting ook hun bezittingen ontnemen. Tot nu toe is dat nog niet mogelijk.
In AvondGasten vanuit het Europees Parlement zegt CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers dat dit vooral in Limburg van groot belang is. "Zo kunnen beide Limburgen samen optrekken om de crimineel daar te raken waar ze het meest kunnen worden getroffen, in hun portemonnee."
Volgens GroenLinks-parlementariër Bas Eickhout is de nieuwe wet nog niet helemaal zeker. "De individuele lidstaten moeten dan wel een stukje van hun autonomie inleveren ten gunste van een gelijke regeling in Europa. Daar moeten we eerst allemaal uit zien te komen." Lenaers was daarin stellig: "Het gaat er zeker van komen."

Brussel

AvondGasten vanuit Brussel, met verder tv-maker Jos van den Broek over de serie Europese Buren en burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen is te zien op L1 TV om 17.55uur, 20.55uur en 22.55uur of via www.L1.nl/AvondGasten