PVV in drie Limburgse gemeenten op kieslijst

© Jean-Pierre Geusens
Geert Wilders doet bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart mee in drie Limburgse gemeenten.
In zijn thuisstad Venlo, Sittard-Geleen en Maastricht staat de PVV op de kieslijst.
Statenlid
Donderdag maakte Wilders al de lijsttrekker van de PVV in Venlo bekend. Dat is Donald Fijnje, die nu al voor de partij in Provinciale Staten zit.

Van 7 naar 3
Afgelopen voorjaar liet de partij nog weten in zeven Limburgse gemeenten mee te willen doen. Behalve de drie bovengenoemde waren dat Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Stein. De PVV zegt niet waarom die vier gemeenten zijn geschrapt. Waarschijnlijk is het de partij niet gelukt om voldoende geschikte kandidaten te vinden.

PVV bij zeven Limburgse gemeenten op de lijst



Rotte appels
Het Heerlense PVV-kamerlid Dion Graus was afgelopen najaar nog bang voor 'rotte appels' die namens de PVV in gemeenteraden zouden gaan zitten als de partij op grote schaal mee zou gaan doen aan de raadsverkiezingen. En vorige week nog bleek de beoogde PVV-lijsttrekker in Rotterdam racistische uitlatingen te hebben gedaan. Hij werd daarop snel weer afgevoerd van de lijst.

Graus ziet deelname raadsverkiezingen niet zitten

Partijleider Wilders publiceerde vrijdagochtend de lijst met alle gemeenten in Nederland waar de PVV meedoet. In heel Nederland zijn dat er 30 geworden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!