1Lunch: In bijna heel Limburg geldt stoepkrijtverbod

© 1Limburg
* Kamp Voerendaal wordt ontruimd* Spa-Francorchamps kleurt oranje* Laatste loodjes voor wandelaars Vierdaagse
Max-mania bij Belgische Grand Prix
Verstappen-fans uit alle windstreken willen er volgende maand bij zijn in België. Voor de race op het circuit van Spa-Francorchamps zijn al 250.000 kaarten verkocht. Hiervan zijn 25.000 kaarten gekocht door Nederlanders die een glimp van de 19-jarige snelheidsduivel willen opvangen. Daarmee is de race in de Ardennen uitverkocht. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2001. Toen reed een zekere Michael Schumacher nog mee. Lees hier meer.
© ANP
'Stoepkrijten? Dit mag eigenlijk niet!’
Wie heeft als kind niet genoten van het stoepkrijten? Maar wist jij dat dit eigenlijk niet mag. In bijna alle Limburgse gemeenten is het verboden om op de stoep te krijten. Dit blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van RTL nieuws naar bijzondere en overbodige regels in de Algemene Plaatselijke Verordeningen. Er zijn slechts drie uitzonderingen. In Landgraaf, Maasgouw en Roerdalen geldt geen expliciet verbod. Lees hier meer.

Veel politie op de been bij ontruiming kamp

Het woonwagenkamp in Voerendaal wordt ontruimd. Hoewel de chalets gisteren door de bewoners zijn verplaatst naar het naastgelegen bedrijfsperceel, is de gemeente met twee grote graafmachines begonnen met de sloop van de bijgebouwen die op het terrein van het woonwagenkamp zijn achtergebleven. Dit gebeurt onder het toeziend oog van een groot aantal agenten. Lees hier meer.
© L1
Laatste loodjes voor wandelaars Nijmeegse Vierdaagse
Ruim 3.000 wandelaars zijn de afgelopen dagen afgevallen. Vanmorgen begonnen nog zo'n 38.700 wandelaars aan de laatste dag. Ze lopen tijdens de laatste dag nog een klein stukje door Limburg voordat ze op het eind van de route op de 'Via Gladiola' onthaald worden. Lees hier meer.
"Het was echt een rotschop"
Lieke Martens heeft een pijnlijke enkel overgehouden aan de wedstrijd tegen Denemarken. Ze werd door haar voormalig ploeggenoot Sanne Troelsgaard stevig aangepakt. Martens probeerde nog even door te spelen, maar liet zich uiteindelijk een kwartier voor het einde toch wisselen. Na afloop van het duel verliet ze met een ingepakte enkel het stadion. "Mijn enkel is nu heel stijf en dik. Maar het moet wel goed komen voor de wedstrijd maandag tegen België", denkt de Limburgse linksbuiten. Lees hier meer.