Beelden: Grote drukte bij Sinterklaasintocht in Maastricht

© Jean-Pierre Geusens
Vol verwachting stonden kinderen, en hun ouders, zaterdagochtend langs de Maas in Maastricht te wachten op de Sint en zijn gevolg.
Rond 11:00 uur kwam de goedheiligman aan in de provinciehoofdstad. Volgens de politie waren er duizenden mensen op de been om Sinterklaas welkom te heten.

Pieten

Er waren overwegend traditionele zwarte pieten. Maar er waren ook andere varianten. Sommige hadden roetvegen op hun gezicht of waren lichtbruin.
Kijk voor een fotoalbum van de feestelijke intocht op L1.nl.
© Jean-Pierre Geusens
© Jean-Pierre Geusens
© Jean-Pierre Geusens
© Jean-Pierre Geusens

Landelijke intocht

In Maastricht waren vooral blije gezichten te zien. Heel anders ging het er aan toe bij de landelijke intocht in Dokkum. Daar zijn zaterdagochtend twee bussen van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet op de A7 bij Joure tegengehouden. Met een aantal auto's blokkeerden voorstanders van Zwarte Piet de weg richting Dokkum. Ook liepen er mensen op de weg.

Politie

De politie is er na enig aandringen in geslaagd de weg weer vrij te krijgen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De bussen van de actiegroep konden rond 10:45 uur onder begeleiding van de politie weer verder rijden richting Dokkum.