Buurtbewoners Blerick uiten onvrede bij loco-burgemeester

© screenshot L1
Een groep van zo'n 25 inwoners uit Blerick heeft woensdagavond geprotesteerd bij het stadhuis. Ze gingen in gesprek met loco-burgemeester Stephan Satijn.
Het gaat om bewoners van de wijk Smeliënkamp, waar eerder op de dag de 22-jarige Ömer Köksal om het leven kwam bij een schietpartij. De afgelopen maanden was er al een liquidatie en een schietpartij in de wijk.

Protestmars

Volgens initiatiefnemer Hakim Karim (36) leeft de buurt al maandenlang in angst en doet de gemeente er niets aan. Hij organiseerde spontaan een protestmars naar het stadhuis. Aan die oproep gaven slechts een handvol mensen gehoor. "Veel omwonenden durven niet openlijk te spreken over alle problemen. Maar genoeg is genoeg. Daarom zijn we nu hier."
Loco-burgemeester Stephan Satijn stond de groep buurtbewoners te woord. "Het is goed dat jullie dit allemaal aankaarten. We gaan hier zeker mee aan de slag."

Scholten de wijken in

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo ging woensdagavond met de politie de wijken in om in gesprek te gaan met inwoners. Hij heeft toegezegd dat er de komende dagen meer agenten worden ingezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!