Penn over Van Rey: "Criminaliteit in gemeenteraad heel erg"

© ANP
"Dat er mensen in gemeenteraden rondlopen met een crimineel verleden, dat vind ik heel erg." Dat zegt Annemarie Penn, burgemeester van Maastricht,  over de veroordeling van Jos van Rey door het gerechtshof in Den Haag.
De burgemeester deed deze uitspraak in het L1-programma AvondGasten. Penn heeft een juridisch verleden. Ze was vice-president van de Rechtbank in Maastricht, hoofdofficier van justitie en lid van het College van procureurs-generaal.
Bezorgd
De huidige burgemeester van Maastricht maakt zich zorgen over het vertrouwen in de politiek. "Als ik het benader vanuit het openbaar bestuur, dan zie je criminaliteit in gemeenteraden. En dat vind ik heel erg", aldus Penn tegen L1.

Leeftijd

"De rechter is heel duidelijk geweest. Met een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geeft de rechter aan dat dit heel ernstig is. Dat het voorwaardelijk is, geeft aan dat er rekening is gehouden met de leeftijd van Van Rey waarschijnlijk. Maar ook dat de rechter er geen vertrouwen in heeft dat meneer Van Rey begrijpt wat hij verkeerd heeft gedaan. Dus we gaan een enorme stok achter die deur zetten."