Manders stapt op uit raad Venlo na breuk in PvdA

© iStock
Raadslid Erik Manders geeft zijn zetel op na een vertrouwensbreuk binnen de Venlose PvdA. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.
De afgelopen weken ontstond er heibel binnen de PvdA over de manier waarop Manders zijn werk als raadslid uitvoert. De zaak escaleerde, diverse lijmpogingen mislukten.

Eer aan zichzelf

Vrijdagavond werden de partijleden bijeengeroepen om te praten over de ontstane situatie. Manders heeft naar aanleiding van deze partijbijeenkomst besloten dat het beter is dat hij de eer aan zichzelf houdt. Hij ziet niets in een afsplitsing om zijn raadszetel te behouden en geeft zijn zetel dus terug aan de partij.
Wel blijft hij lid van de PvdA, waarvoor hij ook in het provinciale bestuur zit.

Pijnlijk

Fractievoorzitter Erwin Boom is blij dat de kwestie is opgelost: “De gebeurtenissen van de afgelopen weken waren voor alle betrokkenen pijnlijk. De verschillen in inzicht hadden niets te maken met het partijbeleid. Maar wel over de wijze waarop we dat beleid moeten uitdragen."
Aanvankelijk koos collega Houssein Mallouka de kant van Manders. Na de ledenvergadering van afgelopen vrijdag heeft hij besloten om PvdA-raadslid te blijven.