Deel monument MH17 van Maasbracht naar Vijfhuizen

De gebogen achterwand voor het MH17-monument wordt naar Vijfhuizen vervoerd. © L1
Het in Maasbracht gemaakte deel van het Nationaal Monument MH17 gaat donderdagochtend op transport.
Het bedrijf Antonius werkte afgelopen tijd aan een gebogen achterwand voor dit monument. De wand is gemaakt van staal en is zestien bij vier meter groot. De constructie weegt zo'n 10.000 kilo.

Gevaarte

Om 07:30 uur wordt gestart met het opladen van het stalen gevaarte. Twee uur later vertrekt het transport via de weg naar het Noord-Hollandse Vijfhuizen. "Omdat het een groot-transport is hebben we vergunningen moeten aanvragen", zegt Rob Derix van Antonius. "Daarom komt het qua planning erg nauwkeurig."
De plek in Vijfhuizen waar het MH17-monument moet komen. © ANP

Bos

De stalen constructie wordt onderdeel van het Nationaal Monument voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Het gedenkteken wordt op 17 juli in een speciaal herinneringsbos in Vijfhuizen onthuld in aanwezigheid van koning Willem-Alexander.

Vereerd

Het bedrijf uit Maasbracht zei eerder al vereerd te zijn met de opdracht. "Dit is heel bijzonder. We hebben nabestaanden op bezoek gehad. En dan besef je wel hoeveel lading dit project heeft", aldus Rob Derix van Antonius. "Het is een eer om hieraan te mogen werken."

Doden

Bij de vliegramp in 2014 in Oekraïne kwamen 298 mensen om het leven, onder wie elf Limburgers.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.