Vliegverkeer Eindhoven Airport hervat

© Istock
Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport heeft maandagmiddag kort stilgelegen omdat de verkeerstoren was ontruimd.
Personeel in de toren klaagde over een penetrante lucht. De brandweer ontruimde de verkeerstoren om onderzoek te doen. Er werd niets aangetroffen.

Controle

Een brandweerwoordvoerder laat weten dat personeel last kreeg van irritatie aan de luchtwegen. De luchtverkeersleiders alarmeerden de brandweer van de vliegbasis die de hulp inschakelde van het Eindhovense brandweerkorps. Na controle door de brandweer keerde het personeel terug naar de de verkeerstoren.

7 Vluchten

Eindhoven Airport laat weten dat in totaal zeven aankomende vluchten zijn omgeleid. De vliegtuigen zijn onder leiding van het Air Operations Control Station in Nieuw Milligen naar Schiphol, Maastricht en Weeze (Duitsland) gestuurd. Vliegtuigen die in Eindhoven waren om passagiers op te halen, zijn met vertraging vertrokken.

Transavia en Wizzair

Aan het begin van de middag zetten al twee toestellen van Transavia hun wielen neer op het asfalt in Beek omdat het vliegveld in Eindhoven gesloten was. Na de twee vliegtuigen van Transavia werd rond 14:00 uur nog twee vliegtuigen van Wizzair naar de Limburgse luchthaven gestuurd.