Ex-directeur Steinerbos wil van geheimhouding af

© L1
De ex-directeur van Steinerbos heeft de gemeente Stein aangeboden de geheimhouding rond zijn afscheid op te heffen.
Roy Kepser is hier voorstander van om allerlei speculaties rond zijn vroegtijdige vertrek bij het recreatiepark, per 1 maart jongstleden, te stoppen.

Brief
Dit schrijft hij in een brief die de burgemeester en alle raadsfracties donderdag kort voor de raadsvergadering hebben ontvangen. De oppositie had een interpellatiedebat over de breuk tussen Kepser en het college aangekondigd.

Enige aandeelhouder
B en W vertegenwoordigen de gemeente als enige aandeelhouder in het overleg met de directeur. Hun verstandhouding liep in de loop van 2014, goed een jaar na de verzelfstandiging van het park, schipbreuk. Nog steeds is onduidelijk waardoor.

Meningsverschillen
Politieke partij SB denkt dat meningsverschillen over Kepsers bedrijfsvoering en langetermijnvisie hem de kop hebben gekost. Dit zou betekenen dat in de praktijk nog steeds geen recht wordt gedaan aan het raadsbesluit de politieke bemoeienis met Steinerbos sterk te beperken.

Geheimhouding
De ex-directeur wil er niets over zeggen, verwijzend naar de afspraak over geheimhouding met het college. De oppositie vindt dit stilzwijgen ongepast, aangezien de gemeente jaarlijks bijna 1 miljoen euro bijdraagt aan het exploitatietekort. Dat de raad vele vragen over de kwestie heeft is voor Kepser ook aanleiding de geheimhouding op te willen heffen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!