1Lunch: Luchtalarm voor grote bedrijfsbrand Blerick

© Fer Traugott
* OM wil tbs voor pooier Valkenburgse zedenzaak* Doodzieke pinguïn in kinderboerderij overleden * Groot deel Limburg geen post door brand Blerick
Luchtalarm voor grote bedrijfsbrand Blerick
De slaap van inwoners van Blerick en omgeving werd afgelopen nacht ruw verstoord door het luchtalarm dat afging. Bij het bedrijf AHC Benelux aan de Groot-Bollerweg brak om 02:30 uur een grote brand uit. Aangezien het bedrijf met gevaarlijke stoffen werkt, werd meteen groot alarm geslagen en moesten ramen en deuren gesloten worden. Lees hier meer.
OM wil tbs voor pooier Valkenburgse zedenzaak
Het Openbaar Ministerie wil dat Armin A., die in 2015 veroordeeld is als pooier van een destijds zestienjarig meisje in de Valkenburgse zedenzaak, een tbs-behandeling krijgt. Na het uitzitten van zijn gevangenisstraf voor de zedenzaak ging hij opnieuw in de fout. Lees hier meer.
© Beeld: archief L1
Fietser zwaargewond na aanrijding
Een fietser is vanmorgen zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een auto nabij Meerssen. De auto zou met ongeveer 60 kilometer per uur in botsing met de fietser zijn gekomen. Lees hier meer.
Doodzieke pinguïn in kinderboerderij overleden
Triest nieuws bij een kinderboerderij in Maastricht. Een van de pinguïns is maandag overleden. Het dier werd net als de andere twee pinguïns afgelopen weekend doodziek. Dat komt waarschijnlijk door eten dat mensen hen hebben gevoerd. En het blijft vermoedelijk niet bij één dode pinguïn. Lees hier meer.
Geen post in groot deel Limburg door brand Blerick
De brand in Blerick heeft vervelende gevolgen voor mensen in Noord- en Midden-Limburg die op hun post wachten. Omdat een postvoorbereidingslocatie van PostNL vlakbij het brandende pand van AHC Benelux ligt, slaagt het postbedrijf er niet in om dinsdag de post te bezorgen. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!