1Lunch: Feest bij voetbalclub loopt flink uit de hand

© iStock
*Vijf Limburgse zaken op coldcase-kalender. *Professionele hulp voor mishandelde ambulancebroeder.*Limburgse regisseurs gaan hoogwaardige series maken.
Lieke Martens op schot
Het kalenderjaar is goed begonnen voor Lieke Martens en FC Barcelona. De sterspeelster uit Nieuw-Bergen was direct trefzeker voor de Spaanse grootmacht. Haar ploeg had zondag geen kind aan Levante. De ploeg werd met 5-0 van de mat getikt. Lees hier meer.
© Nike
Gewonde ambulancebroeder krijgt professionele hulp
De ambulancemedewerker van AmbulanceZorg Limburg-Noord, die zaterdag is mishandeld toen hij werd opgeroepen voor een verwarde man in Venlo, krijgt professionele hulp. Voor directeur André Lemmen was de zoveelste mishandeling de druppel. Hij deed aangifte. Hoe agressie tegen hulpverleners kan worden verholpen, weet Lemmen niet. "Het heeft gewoon met normen en waarden te maken." Lees hier meer.
Onopgeloste Limburgse zaken op coldcase-kalender
Wegens succes wordt de kalender met onopgeloste moordzaken, zogenaamde cold cases, geprolongeerd. En net als vorig jaar staan er vijf onopgeloste Limburgse moordzaken op. Behalve in gevangenissen komt de kalender ditmaal ook bij de reclassering te hangen. Lees hier meer.
Een van de onopgeloste zaken: De brand in Rothem (2009) waarbij Rein Weehuizen (6) om het leven kwam. © Politie
Feest loopt behoorlijk uit de hand
Een feest bij een voetbalclub in de Sittardse wijk Sanderbout is zondagavond flink uit de hand gelopen. Meerdere mensen gingen met elkaar op de vuist, waarbij onder meer een vrouw pepperspray gebruikte tegen een andere feestganger. De politie moest ingrijpen. Lees hier meer.
Limburgse regisseurs gaan hoogwaardige series maken
Remy van Heugten uit Heerlen en Rob Lücker uit Tegelen hebben steun gekregen van het Nederlands Film Fonds. Met die steun gaan ze zogenoemde 'high-end' televisieseries maken. Lees hier meer.