Roermond: project om vrouw aan slag te helpen

© iStock
Vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt stimuleren (weer) aan de slag te gaan.
Dat is het doel van het landelijke project ‘De tafel van één’, dat op initiatief van het college van B en W binnenkort ook in Roermond wordt uitgevoerd. ‘De Tafel van één’ is een initiatief van Woman Inc., een netwerk van vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken.

Positie

Dat gebeurt door onderwerpen op de agenda zien te krijgen bij het bedrijfsleven, overheden, instanties en ook bij de vrouwen zelf. De economische positie van de vrouw is daarbij een belangrijk thema.

Gesprek aangaan

‘De Tafel van één’ houdt in dat vrouwen samen het gesprek aangaan om te ontdekken wat ze nu eigenlijk willen en hoe ze die doelen kunnen bereiken. De één wil een baan; de ander wil een opleiding volgen of vrijwilligerswerk doen.

Steuntje in de rug

Het initiatief geeft vrouwen een steuntje in de rug door hen bewust te maken van hun kwaliteiten en hoe ze economisch zelfstandig kunnen worden. Ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen kan niet in het eigen onderhoud voorzien.

Honderd vrouwen

In Roermond gaat Woman Inc. het project samen met Wel.kom uitvoeren. Het is de bedoeling dat honderd vrouwen een bijeenkomst van ‘De tafel van één’ bijwonen. In totaal vinden drie sessies plaats. De eerste na de zomer en twee in de loop van volgend jaar.

Baan of opleiding

Sinds de start in 2012 heeft het project in veertien gemeenten gedraaid. Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat van alle vrouwen die hebben meegedaan twintig procent een (betaalde) baan heeft gevonden of een opleiding is gaan volgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!