1Lunch: Opbrengst glastuinbouw aan diggelen na noodweer

* Autoverzekering duurst in Maastricht* Voortvluchtige doodrijder per toeval gepakt* Kille lentedagen maken plaats voor warmte
Autoverzekering duurst in Maastricht
Maastrichtse autobezitters moeten flink de portemonnee trekken als het gaat om hun autoverzekering. De provinciehoofdstad is namelijk de duurste van Nederland. Dat heeft ermee te maken dat in deze provincie veel meer auto's worden gestolen dan in de rest van het land. De premie is in Maastricht met elf procent gestegen. Lees hier meer.

Voortvluchtige doodrijder per toeval gepakt

Een voortvluchtige veroordeelde van het zogenoemde Nijmeegse scooterdrama is in Herkenbosch letterlijk tegen de lamp gereden. Nadat de man een lantaarnpaal ramde, ging de politie bij hem langs. Daar bleek al snel waarom hij gevlucht was. De man moest namelijk nog vier jaar de cel in omdat hij iemand dood reed tijdens een vluchtpoging. Lees hier meer.

Eieren in ooievaarsnest uitgekomen

Twee eieren in het ooievaarsnest zijn woensdagmorgen uitgekomen. De ooievaarskuikens kwamen op het historische stadhuis van Gennep ter wereld. De geboorte is vastgelegd op camera. Vogelliefhebbers kunnen zelf de jongelingen aanschouwen. Lees hier meer.
© Vogelbescherming
Kille lentedagen maken plaats voor warmte
Het frisse en onstuimige weer van de afgelopen dagen maakt aankomend weekend plaats voor de zon en zomerse temperaturen. Bezoekers van bevrijdingsfestivals kunnen de jas en paraplu dus thuis laten, want het wordt droog, zonniger en warmer. En dat lijkt aantal dagen aan te houden. Lees hier meer.
Glastuinbouw flink de dupe: tientallen miljoenen schade
Er is voor tientallen miljoenen euro's schade bij glastuinbouwbedrijven in Venlo door het noodweer van afgelopen weekend. Bij zeker drie bedrijven kunnen de gewassen de prullenbak in. Ook sneuvelden veel ramen door de hagelstenen van soms wel 3,5 centimeter. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!