Handtekeningen gezet voor rondweg N280 Baexem

Op de N280 bij Baexem gebeuren regelmatig ongevallen, zoals deze in augustus 2014 © Nederweert 24
Baexem krijgt definitief een randweg, iets ten zuiden van de huidige provinciale weg N280.
De nieuwe weg is onderdeel van de grote opknapbeurt voor de weg tussen de Napoleonsweg en de A2.

Geld
De nieuwe strook asfalt loopt ongeveer vanaf het tankstation tot aan de molen, en loopt onder de Kasteelweg richting Grathem door. Daarvoor is een kleine 75 miljoen euro uitgetrokken. De gemeente Leudal draagt daar 3,8 miljoen euro aan bij, de rest is voor rekening van de provincie.
© Google Maps/Provincie Limburg
?Bij de herinrichting hoort ook de vervanging van de brug over het kanaal bij Kelpen. De kosten daarvoor zijn nog niet meegenomen bij die 75 miljoen.

Zwart op wit
Dinsdag hebben gemeente Leudal en de provincie na jarenlang overleg de handtekeningen gezet om met het project te kunnen beginnen. In het ondertekende document staan afspraken over verantwoordelijkheden, risico's, samenwerking en geld.

Uitwerking

De volgende stap in het project is het definitief maken van het ontwerp, het opstellen van een milieu effectrapportage en een provinciaal inpassingsplan. Onbekend is nog wanneer de eerste schop de grond in gaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!