Grote stappen gezet bij uitvoering Sociale Agenda

© Rijkswaterstaat/Harry van Reeken
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen vindt dat grote stappen zijn gezet bij de uitvoering van de Sociale Agenda van het provinciebestuur. Zij zegt daar ook trots op te zijn.
De Sociale Agenda moet de gezondheid en de kansen op werk voor Limburgers fors verbeteren.

30 miljoen

Het sociale programma is een essentieel onderdeel van het programma van de huidige provinciale coalitie die in mei 2015 van start is gegaan. Daar maakt de SP voor het eerst deel van uit. Er is ruim 30 miljoen euro voor uitgetrokken.

Gezondheid

Als voorbeeld van een succesvolle aanpak wijst gedeputeerde Van Rijnsbergen onder meer op grote projecten om mensen duurzaam aan een baan te helpen en aan het actiecentrum Positieve Gezondheid. Daar wordt gezondheid niet alleen gezien als wel of niet ziek zijn, maar gaat het erom dat mensen zich in alle opzichten lekker voelen.

Projecten

Maar er zijn ook kleine projecten, aldus de gedeputeerde. Bijvoorbeeld eentje waarbij ouders op het grote belang van een goede band met hun jonge kinderen wordt gewezen. Want heel veel problemen in de jeugdzorg zijn terug te voeren op een gebrekkige hechting tussen ouders en kind, zo stelt Van Rijnsbergen.
Vrijdag wordt de stand van zaken rond de Sociale Agenda besproken in een statencommissie.