Maastricht Aachen Airport wil lijndienst naar 'hub'

© L1/Cecile Moolhuysen
Maastricht Aachen Airport wil een verbinding krijgen naar Europese hub worden, een luchthaven waar je over kan stappen op andere vluchten.
MAA onderhandelt op dit moment met luchthavens in Londen, München en Kopenhagen over de mogelijkheden, zegt directeur Jos Roeven dinsdagavond in AvondGasten. "Als doel hebben we gesteld om vóór de zomer van 2019 een lijndienst opgezet te hebben" stelt Roeven.
"Ambitieus als we zijn hopen we dat iets eerder te doen." Een Europese hub zou ongeveer 100.000 extra passagiers opleveren, denkt Roeven.

Groei

Volgens Roeven is de luchtvaartsector economisch gevoelig, maar verkeert MAA momenteel in goed vaarwater. Met Corendon worden er in totaal zo'n 300.000 bezoekers verwacht. Corendon is de eerste maatschappij die bewust voor Maastricht heeft gekozen. Roeven denkt met het opknappen van de terminal en de andere investeringen ook weer interessant worden voor andere luchtvaartmaatschappijen.

Mooie toekomst

Dinsdagmiddag liet Steven van de Heijden, directeur van Corendon, tijdens de doop van hun 'Limburg-toestel' weten een mooie toekomst te verwachten op MAA. "Maastricht Aachen Airport kan voor Corendon nog wel eens belangrijker worden dan Schiphol."

Plan

Voor de komende tien jaar verwacht Roeven een groei van zo'n vijf procent per jaar. Omwonenden hoeven zich overigens niet druk te maken voor een Schiphol 2.0. "We willen niet de grootste zijn, maar de beste."

Facelift

Binnenkort wordt er gestart met de verbouwing van de terminal. "We willen van binnen helemaal opknappen en van buiten de voor- en zijgevels. Het moet fris zijn", zegt Roeven. "Het budget is iets kleiner dan 5 miljoen euro."

Bekijk hier de eerste beelden van de plannen voor de vernieuwde terminal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!