Motorclub-café in Sittard voor drie maanden op slot

Café Dug-Out in Sittard gaat voor drie maanden op slot. Dat heeft burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen bekendgemaakt op een persconferentie.
Bij het café was donderdagavond een vechtpartij tussen leden van de motorclubs Bandidos en Red Devils. Daarbij raakten drie mensen gewond. De kroeg is volgens Cox een ontmoetingsplek voor de Red Devils.

Noodbevel

Naast de sluiting van het café bij de sporthal, heeft de burgemeester een noodbevel uitgevaardigd voor het gebied en de toegangswegen ernaartoe.
Dat betekent dat de politie mensen mag wegsturen. Daarbij gaat het vooral om mensen met hesjes van bepaalde motorclubs, maakte burgemeester Cox duidelijk. De noodverordening zal op zijn minst een aantal weken duren.

Lees ook:- Gewonden Sittard twee Red Devils en aspirantlid Angels- Gewonden bij schietpartij motorrijders in sporthal Sittard

Cameratoezicht
Verder komt er mobiel cameratoezicht rond de sporthal.

De gemeente gaat overleggen met de leden van de volleybalclub en andere sporters die van de sporthal gebruik maken. Belangrijkste thema zal de veiligheid zijn.

Vergunning
Burgemeester Cox liet verder weten te gaan kijken naar de vergunning van café Dug-Out. Mogelijk heeft het incident met de motorbendes nog verdere gevolgen dan de tijdelijke sluiting voor drie maanden.
Red Devils-café Sittard drie maanden op slot: burgemeester Sjraar Cox (8 mei 2015)
Red Devils-café Sittard drie maanden op slot: burgemeester Sjraar Cox (8 mei 2015)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!