Verdachte moord oma Rini uitgeleverd aan Nederland

Rini Ansems. © Opsporing verzocht/Politie
De verdachte van de moord op oma Rini, de Belgische Sandra N., is uitgeleverd aan Nederland.
De 38-jarige vrouw, die op 13 juli werd aangehouden, zit hier sinds maandag vast. Dat laat het Openbaar Ministerie dinsdagochtend weten.

Dood

De 82-jarige Rini Ansems werd op 26 januari in haar garage in de Maastrichtse wijk Wolder dood aangetroffen. De buren van de vrouw hadden de politie ingeschakeld, omdat ze haar een paar dagen niet meer hadden gezien. De woning van de vrouw bleek overhoop gehaald en mogelijk zijn daarbij sieraden meegenomen. Een team van zo’n 20 rechercheurs ging met het onderzoek aan de slag.

Aanhouding

Van het mes waarmee oma Rini is gedood, bleef het lemmet in de garage achter. Dat vormde een belangrijk spoor in het onderzoek en naar de dader. Dit leidde op 13 juli tot de aanhouding van Sandra N. Zij zou een drugsverslaafde met zes kinderen zijn. Het Openbaar Ministerie had de Belgische Justitie gevraagd de vrouw over te dragen aan Nederland. Het motief van de vrouw is nog altijd onduidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!