Kamervragen na uitspraken van burgemeester over Van Rey

© Flickr/Christian van Elven/CC BY-ND 2.0
PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken eist actie van minister Kasja Ollongren (D66) van binnenlandse zaken rond integriteit in het lokaal en provinciaal bestuur.
In schriftelijke vragen dringt zij er op aan dat de minister voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart met voorstellen komt om tussenbeide te komen bij integriteitskwesties in gemeenten of provincies.

Van Rey

Kuiken reageert daarom op uitspraken van burgemeester Rianne Donders van Roermond. Die pleitte er vorige week voor dat de minister de bevoegdheid moet krijgen om raadsleden en wethouders te schorsen, als ze strafrechtelijk worden vervolgd.
In Roermond zou dat een schorsing van oud-wethouder Jos van Rey betekenen.

Omstreden wethouder

PvdA-kamerlid Kuiken noemt de kwesties rond Van Rey en ook rond wethouder Jo Palmen van Brunssum schadelijk voor het aanzien en zelfs het functioneren van de lokale politiek. Palmen is met steun van een meerderheid van de gemeenteraad wethouder, ondanks een zeer kritisch integriteitsrapport.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!