Hoes: Seponeren aangifte tegen PowNed 'onacceptabel'

© ANP/Marcel van Hoorn
Burgemeester van Maastricht Onno Hoes is het oneens met de beslissing van het Openbaar Ministerie om zijn aangifte tegen omroep PowNed en Robbie Hasselt te seponeren.
Dat heeft Hoes via zijn advocaat Stefan Kalff laten weten aan persbureau ANP. De burgemeester spant een procedure aan bij het gerechtshof in Amsterdam om alsnog vervolging af te dwingen.

Niet acceptabel

Hoes vindt de seponering op de gronden zoals door het OM aangegeven 'niet acceptabel'. "Het OM heeft gezien de duidelijke feiten onvoldoende kunnen aangeven waarom vervolging in deze zaak niet mogelijk zou zijn."

Vogelvrij

Hoes vindt dat het OM het 'verkeerde signaal' afgeeft dat mensen 'die een publieke functie vervullen of anderszins in de belangstelling staan kennelijk vogelvrij zijn'.

Lees ook: OM seponeert zaak Hoes tegen Robbie Hasselt en PowNed

?Zelf deelnemer

Het Openbaar Ministerie vindt dat de actie van Robbie Hasselt niet strafbaar is omdat hij zelf deelnam aan de gesprekken die hij stiekem opnam. Daarmee is ook het uitzenden van de beelden in de uitzending van PowNews niet strafbaar. Ook de uitlatingen die Hasselt deed op zijn blog zijn volgens het OM niet strafbaar. "Dat zijn voornamelijk waardeoordelen en meningen", legt persofficier Gabriëlle Hoppenbrouwers uit. "Daar zaten geen beschuldigingen van strafbaar handelen aan het adres van meneer Hoes bij."

Aangifte

Hoes deed in december aangifte nadat bleek dat het gesprek dat hij tijdens een afspraakje met Robbie Hasselt had, stiekem was opgenomen en uitgezonden door PowNed. Uiteindelijk zag hij zich door de affaire gedwongen zijn vertrek als burgemeester van Maastricht bekend te maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!