Tropenjaren voor ambtenaren provincie bijna voorbij

© Rijkswaterstaat/Harry van Reeken
Ambtenaren op het Gouvernement in Maastricht moeten in de nabije toekomst ook tijdens een hittegolf gewoon hun werk doen.
Het Provinciehuis wordt op dit moment gerenoveerd, waarbij ook een klimaatbeheersing wordt aangelegd. Daarmee moet in de toekomst ook bij tropische temperaturen binnen het gebouw een aangenaam werkklimaat heersen.

Productief werkklimaat

Op dit moment hanteert de provincie Limburg nog tropenroosters voor haar ambtenaren. Bij extreme warmte loopt de temperatuur op de burelen aan het eind van de middag flink op tot meer dan 35 graden. "Tegen het eind van de middag kan ons hoofdgebouw geen productief werkklimaat meer garanderen", zo schrijft de directie in een interne mail aan de provincie-ambtenaren.

Vanwege de hitte deze week gaat het hoofdgebouw dinsdag en woensdag dan ook al om 17:00 uur dicht. Ambtenaren die daarna toch willen doorwerken, kunnen terecht in een ander deel van het provinciehuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!