1Lunch: Studente daagt tabaksindustrie voor de rechter

© iStock
* Pearl Jam afsluiter van Pinkpop * Liefje van Rapper Sjors geniet van aandacht* Toch verblijfsvergunning voor vluchtelingengezin
Pearl Jam afsluiter van Pinkpop
Komende editie van Pinkpop wordt afgesloten door Pearl Jam. De wens van Jan Smeets is daarmee uitgekomen. De band van Eddie Vedder stond al jaren hoog op het verlanglijstje van de Pinkpopbaas. Pearl Jam heeft al twee keer eerder op het festival opgetreden, in 1992 en 2000. Lees hier meer.

Liefje van Rapper Sjors geniet van aandacht

De vriendin van Rapper Sjors vindt het helemaal niet erg dat ze in de schijnwerpers staat. Nadat de Brunssumse teksttovenaar deze week zijn nieuwe vlam presenteerde op social media staan de twee volop in de belangstelling. De vriendin komt uit Valencia, maar woont inmiddels om de hoek bij de rapper. Lees hier verder.
Sjors en vriendin Sure op de rode loper bij de XITE Awards. © YouTube / Rapper Sjors
'Gezonde' studente daagt tabaksindustrie voor de rechter
Charlotte Pelt, studente uit Heerlen, is de eerste 'gezonde' Nederlandse roker die de tabaksindustrie voor de rechter wil slepen. Zij is van mening dat de sigarettenmakers jonge mensen verslaafd willen maken, omdat ze dan nog geen besef van de gevolgen hebben. De Heerlense rookt al tien jaar, maar wordt als gezond gezien, omdat ze (nog) geen gevolgen van haar nicotineverslaving heeft. Lees hier meer.
Toch verblijfsvergunning voor vluchtelingengezin
Het gezin uit Syrië dat anderhalf jaar lang moest onderduiken in Weert, maakt toch kans op een verblijfsvergunning. Een vrijwilligersgroep heeft de 24-jarige moeder met vier kinderen daarbij geholpen. Ze slaagden erin om het gezin 18 maanden 'onder de rader' te houden. De actie werd gesteund door burgemeester Jos Heijmans. Lees hier meer.
© L1
Verdachten horen eis in moordzaak Sven Prins
Het Openbaar Ministerie (OM) komt vrijdag met de eisen in de zaak rondom de moord op Sven Prins. De man uit Brunssum werd twee jaar geleden na een achtervolging geliquideerd. Een conflict in het drugsmilieu zou de aanleiding zijn voor de moord. De drie verdachten, Xionel B, Sergio K. en Jurandy T, staan voor de rechter vanwege betrokkenheid. Lees hier meer.