1Lunch: Terroristisch motief Pinkpop-aanrijding uitgesloten

© ANP
* Bussen en treinen Arriva staan weer stil* Zelfmoordpoging moordverdachte oma Rini?* Max doet het voortaan met Honda
Bussen en treinen Arriva staan weer stil
De bussen en treinen van Arriva staan vanaf volgende week maandag voor onbepaalde tijd stil. Met de staking willen de buschauffeurs en treinmachinisten duidelijk maken dat ze het nog steeds niet eens zijn met voorstellingen voor een nieuwe cao. Eerder staakten ze al, omdat de werkdruk te hoog is en ze onder andere meer pauze en extra loon willen. Lees hier meer.
© Erwin Minkenberg
Zelfmoordpoging moordverdachte oma Rini
Sandra N., die verdacht wordt van de moord op oma Rini uit Maastricht, heeft zich van het leven willen beroven. De poging deed ze in de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord waar ze op dat moment verbleef. Dat kwam vandaag tijdens de rechtszaak naar voren. Na lang zwijgen over haar betrokkenheid heeft de Belgische verdachte een schriftelijke verklaring afgelegd. Lees hier meer.
Rini Ansems. © Opsporing verzocht/Politie

Terroristisch motief Pinkpop-aanrijding uitgesloten

De verdachte van de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein had geen terroristisch motief. Dat blijkt uit eerste onderzoek van het Openbaar Ministerie. Ondertussen is de 34-jarige verdachte uit Heerlen verhoord. Dat zal ook vandaag nog gebeuren. De man reed gisterochtend rond 04:00 uur met een wit busje vier mensen aan. Daarbij kwam één man om het leven en raakten drie anderen zeer ernstig gewond. Hun situatie is niet veranderd. Lees hier meer.
© Frank Moonen
Laatste lentedag verrast met zomers weer
Het wordt heerlijk zomers weer op de laatste dag van de lente. En als de zomer begint, wordt het weer een beetje lente. Kortom: morgen kunnen we met z'n allen het terras op met temperaturen rond de 28 graden. Vanaf donderdag wordt het flink koeler. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
Max doet het voortaan met Honda
Het Red Bull-team van Max Verstappen neemt afscheid van de Renault-motoren. Het team heeft een contract voor twee jaar afgesloten met Honda. "Het begin van een nieuwe fase", noemt de teambaas het. Hij wil met Max gaan strijden om de wereldtitel. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!