Vier aanhoudingen na vondst 12 ton waterpijptabak

© Maasduinen Centraal
Bij een gezamenlijke actie hebben de politie, Douane en FIOD dinsdag 12.000 kilo waterpijptabak gevonden op een industrieterrein in Heijen.
Daarbij werden bovendien vier mensen met de Poolse nationaliteit aangehouden, weet Maasduinen Centraal.

Loods

Het gaat om drie mannen van 28, 30 en 49 jaar en een vrouw van 37. Na een tip kwamen politie en Douane bij de loods op het industrieterrein terecht. Toen daar waterpijptabak werd aangetroffen, droegen de autoriteiten het onderzoek over aan de FIOD.

Productielijn

Die vond daar op haar beurt een complete productielijn voor waterpijptabak, met onder meer een container met 12.000 kilo kant-en-klare waterpijptabak. Productie daarvan is zonder vergunning en accijnsafdracht verboden. Daarnaast stuitte de FIOD op 1200 kilo ruwe tabak.

In beslag genomen

De FIOD heeft alle productieapparatuur, de waterpijptabak, de ruwe tabak, grondstoffen, een aggregaat, twee heftrucks én een vrachtwagen in beslag genomen. Men vermoedt dat zonder ingrijpen 1,2 miljoen euro aan accijns ontdoken zou zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!