Heerlijk nazomerweer op komst

© iStock
De herfst kent ook zijn milde momenten. Deze week blijft het nog even stevig waaien en valt er veel regen, maar in het weekend kunnen we zonnig en warm nazomerweer verwachten.
Het zullen de eerste warme dagen van deze maand worden, met temperaturen van meer dan 20 graden. Zondag kan het kwik zelfs oplopen tot zo'n 23 graden, verwacht Meteo Limburg.

Nat en guur

Maar we moeten nog wel even geduld hebben. Maandag begint in Zuid-Limburg mistig. In de hele provincie blijft het bewolkt, met af en toe (mot)regen. De drie dagen erna worden echt herfstachtig, met een stevige wind en (veel) regen.

Indian summer

Naar het weekend toe wordt het wel beter. Vanaf vrijdag blijft het droog en in het weekend loopt de temperatuur zelfs op tot boven de 20 graden. Dankzij de verkleurde bladeren zal deze Indian Summer voor mooie plaatjes zorgen. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.
Het gebeurt overigens niet vaak dat we half oktober kunnen genieten van dit soort temperaturen. Voor het laatst werd het in 1990 op een 15 oktober (ruim) 23 graden.