Bewoonster moest naar toilet en ontsnapte zo aan dood

© L1
Ingrid Reinhoud is een van de bewoners van de Maastrichtse wijk Heugem waar in de nacht van vrijdag op zaterdag brand is gesticht.
Bij haar werd brandend papier door de brievenbus gegooid. De voordeur vatte vlam en er ontstond een flinke rookontwikkeling.

Toilet

"Ik moest naar het toilet en daardoor werd ik wakker. Toen dacht ik, wat is het raar mistig in mijn slaapkamer. Pas na een tijdje had ik in de gaten dat het rook was," vertelt Ingrid emotioneel. "Mijn hele huis stond zwart van de rook. En ik zag een zwartgeblakerde reclamefolder door de voordeur steken. Ongelofelijk hoe iemand zo stompzinnig kan zijn. Ik had er gewoon niet meer kunnen zijn."
Op acht verschillende plekken in de wijk Heugem is geprobeerd om brand te stichten. Op sommige plekken lukte dat ook. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. De buurt heeft ook geen idee wie er achter de actie zit.

Lees ook: Brievenbuspyromaan sticht brand in 8 huizen in één wijk

Hotel

Ingrid moet noodgedwongen naar een hotel, want ze mag vanwege de verzekering nog niks opruimen. "Het is gewoon niet fijn. Het is even niet mijn echte huis, niet mijn thuis. Het is geen menselijke actie," zegt Ingrid. "Iemand die zoiets doet gebruikt zijn verstand niet. Het is gewoon zo fout. Ik had er vandaag niet meer kunnen zijn. Het kan zo gebeurd zijn, het kan iedereen gebeuren."
© L1