Landgraaf onderhandelt over gebouw leasurepark

© Flashearth
Landgraaf wil het verenigingsgebouw op sportterrein leisurepark kopen. De gemeente onderhandelt met de stichting die eigenaar van het pand is.
Het sport- en leisurepark is per 1 januari gestopt wegens financiële problemen. De stichting is niet meer actief, maar een van de bestuursleden handelt alle lopende zaken nog af. Landgraaf heeft het eerste recht van aankoop en heeft twee maanden de tijd om eruit te komen met de stichting. Als de gemeente het multifunctionele gebouw koopt, gaat zij op zoek naar een beheerder.

Fietscross
Het sport- en leisurepark is een complex met naast het multifunctionele gebouw een BMX-baan, een fietsparcours, sporthal, kleedkamers en sportkantine. De meeste faciliteiten zijn nog gewoon beschikbaar, al is de BMX-baan tijdelijk dicht. De twaalf clubs, instanties en verenigingen die gebruikmaken van het multifunctionele gebouw, kunnen dat voorlopig blijven doen.

VV Schaesberg

Voor de sporthal en VV Schaesberg verandert er niks. Dat zijn beide zelfstandige organisaties die op het sport- en leisurepark zitten. Al maakt de voetbalclub wel gebruik van kleedkamers en toiletten in het multifunctionele gebouw.

Medewerkers

Het Huis van de Sport heeft sinds deze week vier zogenoemde combinatiefunctionarissen van het sport- en leisurepark overgenomen. De drie parttimers en één fulltimer waren in dienst van de stichting, maar werden betaald door de gemeente Landgraaf. Omdat de stichting is gestopt, moest voor hen een oplossing worden gezocht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!