Moeder moordverdachte oma Rini: 'Ik vrees voor mijn leven'

Rini Ansems op zondag 22 januari in een supermarkt. © Beeld: Politie
De rechtszaak tegen Sandra N. (39), de Belgische vrouw die verdacht wordt van de moord op de 82-jarige Rini Ansems, gaat haar moeder niet in de koude kleren zitten. Ze vreest voor het moment dat haar dochter op vrije voeten komt.
Dat vertelt moeder Jeannine in gesprek met L1. Ze stelt dat haar dochter een 'monster' wordt, zodra ze drugs heeft gebruikt.Zwaar proces

?De Belgische bezocht twee keer een zitting van dochter Sandra, die zich moet verantwoorden voor de dood van 'oma Rini' in Maastricht. "Het is heel zwaar voor me. Ik weet niet of ze het heeft gedaan. Niet alleen in ieder geval. Ze is wel daar geweest, dat heeft ze me verteld. Maar Michel, de vriend die haar heeft aangegeven bij de politie, heeft er ook mee te maken. Dat weet ik zeker."


Altijd problemen

Sandra woonde volgens haar moeder een periode samen met deze Michel. "Een gangster", zo omschrijft de familie van Sandra de tipgever. "Maar met dat soort types ging ze om. Ze had altijd problemen, al sinds haar negende. Dan bracht je haar naar school, tot aan de poort, en dan ging ze toch niet. Ze gebruikte van alles. Cocaïne, heroïne... iets met ammoniak", weet Jeannine.


Spelen met methadon

De verdachte kreeg zes kinderen. "Daarvan is er één overleden. Over de andere kinderen heeft ze geen voogdij meer, die zitten bij familie of bij pleegouders. We vonden de kinderen soms op de grond, spelend met pillen methadon", weet de moeder van Sandra zich te herinneren.


Grote angst

Ze ondergaat het proces tegen haar dochter ogenschijnlijk kalm. "Natuurlijk is het zwaar. Ik zie haar ook nooit meer. We gingen iedere zondag op bezoek in de gevangenis, maar ze belde opeens dat we niet meer mochten komen. Of ze boos is? Ik weet het niet." Jeannine gaf zelf bewijs, waaronder bebloede kleding, aan de politie. "Daar zat ook een bebloede jas van Michel bij. Dat weet ik, want Sandra had mijn jas aan."


Onze Sanne

De vrouw is bang voor haar eigen dochter. "Als onze
Sanne
drugs heeft gebruikt, verandert ze echt in een monster. Ik ben bang dat ze wordt vrijgelaten, want dan ben ik mijn leven niet zeker. Ze heeft me al vaker aangevallen. Geslagen, van de trap geduwd, dat soort dingen. Ze gaat ook met foute figuren om. Mensen uit de drugswereld. Ik volg de zaak dus met een dubbel gevoel."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!