1Lunch: Adieje Limburgs Dagblad

*'Kutwijven' zakkenrollen bejaarde Maastrichtse*Meer geld voor Lieke Martens*Kipcash-zaak voor de rechter
Adieje, LD
Net geen honderd jaar viel het Limburgs Dagblad op de mat van krantenlezers in de Oostelijke Mijnstreek, maar na dit jaar is het voorbij. Inhoudelijk is de krant al jarenlang identiek aan De Limburger, maar na 29 december moeten de overgebleven 18.0000 abonnees het ook doen met de titel van 'die krant uit Maastricht'. Lees meer.
© Facebook/Davy Mullers
Oma gerold van portemonnee
In een supermarkt in Maastricht is onlangs een oma door twee vrouwen gerold van haar portemonnee. Haar kleinkind Davy Mullers is woest en heeft de camerabeelden online gezet. "Wie kan mij vertellen wie deze twee kutwijven zijn", schrijft hij op Facebook." Lees hier meer.

Meer geld voor Martens

De Oranjevrouwen hebben straks meer te besteden. De KNVB en de speelsters hebben een akkoord bereikt over een verhoging van de vergoedingen tot en met het WK van 2019. Zodoende kan ook de beste speelster van de wereld, Lieke Martens uit Bergen, een hogere beloning tegemoet zien. Lees hier meer.
© L1

Tweetal opgepakt na rellen dood Ömer Köksal

De politie heeft dinsdag opnieuw twee mannen aangehouden in verband met de ongeregeldheden in Blerick na de dodelijke schietpartij waarbij Ömer Köksal om het leven is gekomen. Het gaat om twee Venlonaren, die 21 en 22 jaar oud zijn. De politie hield al eerder vier personen aan naar aanleiding van de ongeregeldheden. Lees hier meer.
Broer Van Rey voor rechter
De kipcash-zaak gaat dinsdag verder. Vleeshandelaar Hennie van Rey, broer van politicus Jos, moet zich melden in de rechtbank van Zwolle. De Roermondenaar zou samen met kompaan Ramon H. miljoenen euro’s drugsgeld hebben witgewassen door het geld te verstoppen in kiprollades. Behalve Van Rey staan ook zijn ex-vriendin Diana P. en Aquiles C. voor het hekje. In Aruba werden eerder in dezelfde zaak twee Antillianen en Ramon H. al veroordeeld tot celstraffen van vier jaar. Lees hier meer.