Wilde zwijnen vaker in bebouwde kom gespot

© Flickr/ Serge de Beer/ CC BY-NC-SA 2.0
De laatste weken houden wilde zwijnen zich steeds vaker op in de bebouwde kom. Dat zegt Faunabeheereenheid Limburg.
Hun onverwachte verschijning op straat vergroot de kans op verkeersongelukken. Onder meer in Vaesrade, Amstenrade, Schinnen en Nuth zijn de wilde varkens gespot. De politie waarschuwde al enkele keren dat de dieren op en rond de A76 waren gezien.



Niet voederen

"Voer ze alsjeblieft niet en benader ze niet",
van de Faunabeheereenheid Limburg. Opvallend is dat de zwijnen niet bang zijn voor mensen. "Dat kan twee dingen betekenen. Ze zijn ergens uit ontsnapt in Nederland of Duitsland of ze zijn al een tijdje door mensen gevoerd."

Gewend

Volgens Melissen is het een probleem dat de zwijnen zo aan mensen gewend zijn. "Normaal zijn die beesten bang voor jou. Maar als ze hun angst verloren hebben voor mensen dan zit daar toch een gevaar in, want ze hebben toch gereedschappen in hun mond die niet klein zijn." Hij raadt mensen dan ook aan de zwijnen niet te benaderen.

Voetsporen

De afgelopen jaren komen steeds meer wilde zwijnen Limburg binnen, maar daar zie je gewoonlijk alleen de voetsporen van.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!