Rutte sluit lokale samenwerking met Van Rey niet uit

© Jean-Pierre Geusens
De VVD-fractie in Roermond mag zelf beslissen of het een coalitie vormt met de partij van Jos van Rey, de LVR. Dat zegt partijleider en minister-president Mark Rutte tijdens zijn campagne in Maastricht.
De minister-president bracht zaterdagmiddag een bezoek aan Maastricht, in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen.Geroyeerd lid

Van Rey, ex-wethouder van Roermond, werd geroyeerd door de VVD nadat hij in opspraak kwam vanwege ambtelijke corruptie. De politicus werd eind vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Het gerechtshof in Den Haag acht bewezen dat Van Rey zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

Zelf aan zet

Afhankelijk van de verkiezingsuitslag is het mogelijk dat de VVD met de partij van Van Rey een coalitie vormt. Rutte zegt dat de lokale afdeling van de partij zelf aan zet is, mocht het zo ver komen. In Roermond staan de VVD en DENK open voor een mogelijke samenwerking met de LVR. Vrijwel alle andere partijen zien dit niet zitten.Ook een samenwerking met de PVV is volgens VVD-leider Mark Rutte aan de lokale afdelingen. In Maastricht sluit de lokale VVD-afdeling de PVV niet bij voorbaat uit.