Het L1NWS van vrijdag 25 mei

© L1
* 'Meer geld voor onderzoek naar aangeboren afwijkingen'* Veel mails over nieuwe privacywet* Ezels ingezet bij medische behandeling

'Meer geld voor onderzoek naar aangeboren afwijkingen'

Het Limburgs parlement wil dat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar het grote aantal baby's met aangeboren afwijkingen in Limburg. Dat aantal ligt veel hoger dan in de rest van het land, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Veel mails over nieuwe privacywet

Vandaag is de nieuwe privacywet ingegaan. Die moet zorgen voor meer zorgvuldigheid bij omgaan met gegevens van mensen. Bedrijven,verenigingen, sportcentra, zorginstellingen, scholen en meer moeten het verwerken en beheren van onze gegevens goed regelen. Dat moeten ze ook duidelijk uitleggen en aankondigen. En dat leidt tot een stroom van e-mails over privacyverklaringen.

Studenten maken plannen voor leegstaand schoolgebouw Rolduc

Vijftig studenten uit het hele land verblijven de komende week in Abdij Rolduc in Kerkrade. Ze gaan samen een plan ontwikkelen voor het leegstaande college naast de abdij en kijken daarbij hun ogen uit.

Ezels ingezet bij medische behandeling

Ezels die worden ingezet bij een medische behandeling. Voor mensen die last hebben van stress, depressies of autisme lijkt de ezel het ultieme medicijn. Er komt een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de dieren die nu al op kleine schaal worden gebruikt in de zorg.

Praten met soldaten moet leerlingen warm maken voor het leger

Leerlingen van Basisschool De Zonnewijzer uit Roermond hadden vandaag een bijzondere schooldag. Luitenant-generaal Leo Beulen stond voor de klas. De baas van de landmacht kwam vertellen over het vak van militair.

Klassement in Giro door elkaar geschud

Spektakel in de Giro vandaag. Tom Dumoulin reed een poosje virtueel in de roze tui, maar uiteindelijk heeft Chris Froome het klassement op zijn kop gezet. Hij heeft de etappe gewonnen en staat bovenaan in het algemeen klassement. Dumoulin blijft tweede.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!