Grote vraagtekens bij forse groei Limburgse logistiek

Gedeputeerde Eric Geurts. © Provincie Limburg
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts waarschuwt voor de gevaren achter de snelle successen in de Limburgse economie, met name in de logistiek.
Op de PvdA-Limburgdag in het gouvernement zette Geurts grote vraagtekens bij de forse toename van logistieke bedrijven en opslagruimten.

Nieuwe banen
Ze zorgen op de korte termijn voor veel nieuwe banen, maar dat geldt niet voor de lange termijn. "Logistiek is mooi, maar hoelang blijft die nog de grote stroom aan nieuwe banen opleveren als de robotisering verder doorzet? Hoeveel werk blijft er dan nog over in deze blokkendozen", aldus Geurts.
Audio: Groei Limburgse Economie 30 sept 2017
Campussen
Hij ziet de toekomst van de Limburgse economie vooral in de vier campussen: de Chemelot-campus in Sittard-Geleen, de Smart Services-campus in Heerlen, de Health-campus in Maastricht en de Greenport Campus in Venlo. Meer dan 12.000 mensen in 200 bedrijven verdienen daar nu al hun boterham. "Dit zijn de beste investeringen die Limburg ooit heeft kunnen doen."

Langs de kant
De gedeputeerde stelde verder dat het momenteel heel goed gaat met de Limburgse economie en dat steeds minder mensen langs de kant staan.