1Lunch: Sla een boswandeling dit weekend over

© 1Limburg
* Kinderverpleegkundige krijgt beroepsverbod na ontucht* Demi Schuurs verliest in eerste ronde Australian Open* Ook man overleden na ernstig ongeluk op spoorbrug in Born

Kinderverpleegkundige krijgt verbod na ontucht

Een 54-jarige kinderverpleegkundige uit Hoensbroek mag niet meer met kinderen werken, omdat hij in 2014 betaalde seks heeft gehad met een dertienjarige jongen. De man is daarvoor in 2016 al veroordeeld. Het medisch tuchtcollege heeft nu bepaald dat hij niet meer met kinderen mag werken. Lees hier meer.
Demi Schuurs strandt in eerste ronde Australian Open
Tennisster Demi Schuurs is met haar Belgische dubbelpartner Elise Mertens uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. Het Australische duo Ashleigh Barty/Casey Dellacqua was te sterk voor de dames. Morgen komt de tennisster uit Nieuwstadt weer in actie in Melbourne in het gemengd dubbel, dan met landgenoot Jean-Julien Rojer aan haar zijde. Lees hier meer.
© Demi Schuurs
Muts mag even de kast in, het wordt warmer
De muts mag even de kast in. Na de storm van donderdag en het vooruitzicht op natte sneeuw in het weekend, zijn de verwachtingen voor volgende week rooskleuriger. Het kan namelijk zomaar eens 13 graden worden. De temperaturen lopen vanaf maandag op naar 10 graden en woensdag kan het zelfs 13 graden worden bij een stevige zuidwestelijke wind. Lees hier meer.

Ook man overleden na ernstig ongeluk op spoorbrug in Born

Triest nieuws. De 78-jarige man uit Stein, die maandagavond zwaargewond raakte na een ongeval in Born, is overleden aan zijn verwondingen. De man botste maandagavond met zijn 81-jarige vrouw op de spoorbrug op de Aldenhofweg. De vrouw werd ter plekke nog gereanimeerd, maar stierf aan haar verwondingen. Lees hier meer.
© Etienne Zegers

Waarschuwing: 'Ga niet de bossen in'

Als je van plan was om dit weekend een heerlijke boswandeling te maken, dan kun je die beter even uitstellen. Vanwege de storm is het er levensgevaarlijk, zo waarschuwt Staatsbosbeheer. Na de storm van gisteren hangen er veel takken los. "Die kunnen naar beneden vallen, met een mogelijk dodelijk gevolg." Lees hier meer.
Goed rapport voor Dendron College
Als je op school goede cijfers haalt, krijgt die school zelf ook goede cijfers. En op die manier is het Dendron College in Horst een van de beste scholen van Nederland geworden, onderzocht weekblad Elsevier. Lees meer
© Google Streetview