Holi Fusion wijzigt naam na Hindoestaans protest

© iStock
Het Holi Fusion Festival, dat jaarlijks in Maastricht plaatsvindt, verandert de naam. Het housefeest gaat Color Madness heten.
Dat zegt Corado Heldoorn van de organisatie.

Hindoestaans protest

Vorig jaar protesteerde de actiegroep Holi is geen Houseparty tegen de wat zij 'culturele kaping' noemden van het Hindoestaanse Holi-feest door de festivalorganisatie. Zij wilden dat het Holi Fusion Festival een andere naam zou krijgen.

Solidair

"We vinden het natuurlijk fijn dat we solidair kunnen zijn met iedereen", zegt Heldoorn. "Maar Color Madness past ook gewoon beter bij de ideeën die we hebben. In de toekomst willen we ook met lichteffecten en andere vormen van kleur werken." De organisator legt uit dat de eerstvolgende editie nog Holi Fusion Color Madness heet. Daarna wordt de naam definitief gewijzigd. "De Hindoestaanse jongeren komen zelf ook."

De Griend

Het festival vindt op 9 september plaats op De Griend in Maastricht. Onder andere Billy the Kit en La Fuente zullen daar hun draaikunsten tonen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!